“Ik wilde wraak nemen”: hoe eerdere relaties verstoren met het bouwen van het persoonlijke leven

Toen Elizabeth zeventien was, werd ze verliefd en ging met haar hoofd in een relatie. Maar ze waren zo -afhankelijk. Hoewel sinds die tijd meer dan tien jaar is verstreken, kan onze heldin nog steeds niet vergeten wat er is gebeurd, en dit heeft een negatieve invloed op haar huwelijk. De psycholoog geeft commentaar op de geschiedenis van Elizabeth en vertelt hoe zo’n traumatische ervaring zou moeten leven.

“De pijn van de ervaren leeft nog steeds in mij”

Elizabeth, 35 jaar oud

Ik was een heel jong 17-jarig meisje toen liefde naar me toe kwam. Liefde is zodanig dat het hart van geluk was verscheurd.

Ik werd overweldigd door emoties: vreugde, vonken bij elke aanraking, het gevoel dat we nooit zullen afscheiden en we de bergen kunnen omdraaien. Er waren waarschijnlijk niet meer zulke gevoelens in mijn leven. Ik hield heel veel van, ik wilde elke minuut naast mijn uitverkorenen staan.

We hebben Vlad bijna een jaar ontmoet. In het begin was alles in orde, en toen begon de “swing”: hij ging weg of keerde terug. En ik wachtte op hem en elke keer als ik het accepteerde. Ik zag dat de jongeman communiceert met andere meisjes, wist van zijn verraad en hem nog steeds alles vergaf.

Tegelijkertijd verwijte Vlad me omdat ik een man voor hem had. De beschuldigingen klonken steeds vaker, maar ik heb alles doorstaan. Ik heb mezelf net verloren. Ik voelde me geen realiteit, ik leefde in mijn fantasieën. Het was alsof ze werden vertrapt: ik voelde niet langer de waarde van mijn leven, ik kon me alleen maar voorstellen met Vlad. En hij beëindigde onverwacht en beslissend zijn relatie.

Meer dan tien jaar zijn verstreken. En pas recent realiseerde ik me dat de pijn van de ervaren nog steeds in mij leeft. Ze ging nergens heen, ik voelde me niet beter. Nadat ik het had uitgemaakt met Vlad, had ik een relatie met andere mannen, maar elke keer leek ik wraak te nemen. Laat zien hoe mooi, slim, waardig.

Op elk moment kan ik deze verbinding verbreken: vertrek, https://potentie-verhogen.com/ vertrek, stop. Zoals ze me ooit in de steek lieten. Soms voelde ik dat ik weer kon liefhebben. En als een vonk tussen mij en een nieuwe kennis liep, onderbrak ik onmiddellijk de relatie. Ik heb een persoon heel pijnlijk gemaakt en nu begrijp ik het. Toen leek het mij dat ik mezelf misleidde.

Nu ben ik getrouwd, we hebben een kind. Maar onlangs, vooral na de geboorte van mijn zoon, zijn mijn man en ik erg ver weg geweest. Zijn meer vrienden geworden dan geliefden. Ik dacht en realiseerde me dat, misschien, in die niet -uitgesproken, onuitgesproken pijn, in de pijn waar ik mezelf verloor, en het probleem ligt.

“Je lijkt door het prisma van het verleden te kijken naar je heden.”

Julia Romanova, psycholoog

Helaas is dit een veel voorkomend verhaal. Vroege liefde, helder, absorberend, verzadigd van passie. En met haar teleurstelling, pijn, verraad, verraad, verlies van geloof in zichzelf en dat gezonde relaties mogelijk zijn. Zo’n sterke eerste ervaring, zoals een stencil, wordt ingeprent in ons onbewuste en beïnvloedt elke nieuwe relatie.

Ik weet niet wat de ouderlijke familie van Elizabeth was, maar ik geloof dat daar weinig liefde was. En het meisje, als een mot, vloog naar de eerste man die tegenkwam. Aan degene die klaar was om het op te merken en te accepteren.

In dergelijke situaties denken is geen kritiek. Er is geen begrip van wat een goede relatie zou moeten zijn. Er is alleen een verlangen om weg te rennen van waar het koud en leeg was.

Dit is nu, na een tijdje, de auteur van de brief kan terugkijken en opmerken dat er aan het begin van die relaties al voorlopers waren van zo -afhankelijke, ongezonde liefde. Relaties waar de een zichzelf toestaat lief te hebben, en de ander stemt ermee in te lijden, te verdragen, te vergeven, te wachten. Dergelijke relaties worden altijd geassocieerd met een onbalans. En veroorzaken lijden aan een van de partners.

Wat kan er in een vergelijkbare situatie worden gedaan?

Begrijp dat dergelijke verhalen zijn, zijn en zullen zijn. En het is alleen belangrijk hoe u uw relatie met mannen in het heden kunt veranderen.

Het is goed als het besef komt dat je pijn binnen nog steeds “fonit” is en de kwaliteit van leven beïnvloedt. Als u de relatie van tijd tot tijd wilt onderbreken, niet om te vertrouwen en niet dichtbij te bouwen, dan duidt dit op de angst dat alles kan worden herhaald. En je besluit de relatie te beëindigen, dat wil zeggen de eerste die toeslaat, om niet jezelf te lijden.

Met deze vorm van letsel werkt de EMDR -methode goed. Het is veilig en aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is belangrijk voor de gewonde partner om emotionele reacties, herinneringen aan eerdere relaties, gedachten die zijn gebleven, sensaties in het lichaam en niet -geplande tranen uit te werken.

Dit moet worden gedaan omdat elke vergelijkbare situatie of zelfs koeling in relaties met een partner een keten van herinneringen en een emotionele reactie lanceert. En je lijkt het prisma van eerdere ervaringen op je heden te bekijken.

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注